Edmond Briottet Cassis de Dijon 700ml
- Διαθεσιμότητα: 2-3 Μέρες
- Κωδικός προϊόντος: 012-436
- SKU: 012-436
Edmond Briottet Cassis de Dijon
Τα λικέρ της γαλλικής Edmond Briottet αποτελούν την premium πρόταση για τον επαγγελματία bartender. Με παράδοση απο το 1836 , παράγει και διαθέτει σε 53 διαφορετικές γεύσεις τα κορυφαία λικέρ παγκοσμίως. Ο τρόπος παρασκευης τους παραμένει παραδοσιακός απαιτώντας εως και 10 εβδομάδες αναμονής για την προετοιμασία τους.
Όπως γίνεται με όλα τα Crèmes de Cassis (κρέμα φραγκοστάφυλου) της Briottet, για το Crème de Cassis 20% χρησιμοποιείται η καλύτερη ποικιλία φραγκοστάφυλου – η ποικιλία "Noir de Bourgogne" (μαύρο Burgundy, κυριολεκτικά), η οποία καλλιεργείται μόνο στο Côte d'Or department της Βουργουνδίας.
Τα φραγκοστάφυλα αυτά μουλιάζουν σε διάλυμα νερού-αλκοόλης για περίπου 10 εβδομάδες, για να μπορέσουν να εκχυλιστούν όλα τους τα αρώματα. Ο χυμός τους, ο οποίος περιέχει αλκοόλ, είναι γνωστός ως «έγχυση». Η έγχυση αυτή είναι το βασικό συστατικό στη Crème de Cassis, στην οποία προστίθεται λευκή ζάχαρη. Το Crème de Cassis με 20% αλκοόλ, είναι κορυφαίο στο είδος του λόγω της πολύς υψηλής περιεκτικότητας σε φραγκοστάφυλο που περιέχει. Είναι η ναυαρχίδα των προϊόντων της Briottet και το κορυφαίο σε πωλήσεις. Η τεχνογνωσία της Briottet, που μετρά πολλά χρόνια, σημαίνει ότι αυτό το προϊόν είναι υψηλής ποιότητας.
Αυτή η Crème μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγειρική, ζαχαροπλαστική καθώς επίσης με το πολύ δημοφιλές απεριτίφ "white wine-cassis". Βραβεύτηκε από το Drinks Business Liqueurs Masters το 2011 με το χρυσό μετάλλιο. Το προϊόν χαρακτηρίστηκε «Πολύπλευρο, λεπτό, με άρωμα φρέσκων φρούτων, πλούσιο στον ουρανίσκο, με μια πικρή νότα, και έντονο φρουτώδες τελείωμα,» από το Γαλλικό περιοδικό "Le Point"στις 17/11/2011. Μπορείτε να το πιείτε μόνο του, με πάγο ή με ξηρό αφρώδες λευκό κρασί.